BALANCE I LIVET

HELLE MØLLER JENSEN - PSYKOTERAPEUT MPF

SANDPLAY-TERAPI

Sandplayterapi er en metode for børn og unge fra 4 år og opefter.

Jeg er uddannet indenfor Sandplayterapi-metoden. Sandplay er en terapiform udviklet i 50’erne af den schweiziske terapeut Dora Kalff, og er en kreativ, veldokumenteret terapeutisk metode inspireret af den jungianske psykologi.

Via Sandplayterapi og symboler og ved terapeutens støtte og nærvær, er det erfaringen at det hjælper f.eks. børn og unge til at:

  • udtrykke sig og få fortalt sin historie
  • blive aflastet for indre pres og kaos
  • lære sig selv bedre at kende og sætte ord på følelser
  • få styrke til god trivsel på egne præmisser
  • få styrket selvværdet

Sandplay er en mulighed for ny læring og egner sig til en bred vifte af følelsesmæssige belastninger. Psykoterapi med metoden er for alle fra 4 år og opefter. Sandplayterapi er en kreativ, veldokumenteret terapeutisk metode inspireret af den jungianske psykologi. I sandplay rummet er der to sandkasser, én med vådt og én med tørt sand, og mange figurer af enhver slags, som bruges til at symbolisere, det der foregår i barnet/den unge ‘Lige Nu’. Du bestemmer selv hvad du laver i sandkasserne; du kan bruge figurerne til at lave et billede? Eller forme sandet uden figurer. Sandplayterapi er som at lave en tegning, blot ved at bygge et billede med sand og figurer.

Sandplay skaber på en helende måde kontakt mellem det ubevidste og det bevidste i ens livssituation. Metoden giver værdifuld aflastning, indsigt og inspiration. Processen folder sig ud foran os i sandet på forskellig vis, ofte både i leg, i alvor, overraskende, dybt, sjovt, indsigtsfuldt – og måske befriende?

Enhver må finde sin egen vej – og vi må gøre os vores egne erfaringer. I det frie og beskyttede rum, som sandplay rummet er, kan dette ske.

Jeg giver terapi i min praksis i Nærum lidt nord for Kgs. Lyngby. Kontakt mig på 20 69 23 00 eller balanceilivet@protonmail.com

Telefon- eller onlinekonsultation er en mulighed, hvis du enten bor langt væk, er blevet syg eller du på anden måde er forhindret i at komme frem. Det er noget vi skal aftale på forhånd.

Min 12-årige søn var gennem længere tid tynget af bekymringer, der bl.a. kom til udtryk i neglebidning. Efter et ‘Sandplay’-forløb hos Helle, havde han to meget grådfulde reaktioner – for første gang kunne han vise og dele sin bekymring. Få dage efter, holdt han (fra den ene dag til den anden) op med at bide negle og var i det hele taget begyndt at virke mere letsindig. Jeg er overbevist om at Sandplay og Helles omsorgsfulde ekspertise har haft en forløsende virkning på ham.  
 
Sara
Dreng 12 år

Det har været OK. Jeg kan godt li at komme. Nogle gange ved jeg på forhånd hvilke ting der skal i sandkassen. Mest er det rart, at fortælle hvad der sker med dyrene i kassen. Og så rydder Helle op :-)

Victor 11 år

Det har været en ret speciel proces at være i Sandplay-terapi hos Helle… Tænk en gang at ‘leg i sandkasser’ sætter gang i så mange drømme om natten….. og at jeg på en måde har set noget af det svære der har boet i mig så længe. Det er kommet ud… Er nærmest blevet håndgribeligt.

Grete

Profil

Helle Møller Jensen - psykoterapeut MPF

Større selvværd, mere livsglæde, mindre pres, stress og angst, nærvær og god kontakt til dig selv og andre er nogle af mine fokuspunkter. Herudover arbejder jeg med børn og unge der har det svært, som er fysisk eller psykisk udfordret, er havnet et dårligt sted med sig selv eller som trænger til at møde en anden voksen. Det arbejde optager og interesserer mig meget.

Tidsbestilling

Ønsker du at bestille en tid, eller har du spørgsmål til et terapiforløb, er du velkommen til at kontakte mig.

Send en mail eller en sms og jeg vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Praksisadresse

Hegnsvej 78 A
2850 Nærum

(lidt nord for Kgs. Lyngby)

Kontakt

Mobil: 20 69 23 00
E-mail: BalanceiLivet@protonmail.com

Du er også velkommen til at skrive her

11 + 14 =