Kan spiritualitet og psykoterapi formidles i samme session?

Det er der formentlig lige så mange holdninger til, som vi er psykoterapeuter!

I min praksis har de to sider, stort set altid, gået hånd i hånd. Jeg bruger både visualisering, meditation, afslapnings teknikker, symboler, drømme og meget mere. I søgen efter et godt sted, for klienten at være med sig og sin livsfortælling.

Spirituel terapi

Spirituel terapi er en samlebetegnelse for tilgange til psykoterapi, der integrerer spirituelle, åndelige eller meditative aspekter i den terapeutiske proces. Vi anerkender betydningen af ​​spiritualitet og den indvirkning, den har på vores mentale sundhed og følelsesmæssige trivsel. Spirituel psykoterapi – er i min praksis – ikke religiøst funderet. Bortset fra, at jeg og de fleste andre i vores samfund, jo lever efter en del af biblens ’10 bud’. F.eks. ’Du må ikke slå ihjel’ og ’du må ikke stjæle’.

Det er vigtigt at bemærke, at spiritualitet er en personlig dimension, og hvad der virker for en person, fungerer måske ikke for en anden. Spirituel psykoterapi tilpasses altid det menneske jeg sidder overfor. Vedkommendes behov, sted i livet og det øjeblik vi sidder sammen om.

God, kærlig og nærværende udøvelse af spirituel psykoterapi kræver, ligesom i ethvert psykoterapeutisk arbejde. Stor egen indsigt. Et etisk, moralsk og menneskelig sundt ståsted. Stor faglig og praktisk kompetence og selvfølgelig respekt for klienten.

For mit eget vedkommende, har jeg stor viden om spirituelle traditioner, men også flere lange uddannelser og solide kompetencer inden for psykoterapi, spiritualitet og livet i det hele taget.

Traditionel psykoterapi

Traditionel psykoterapi fokuserer primært på at adressere psykologiske, følelses- og adfærdsmæssige problemer, mens spirituel psykoterapi går videre endnu. Ved at integrere den spirituelle eller åndelige dimension. Dvs. vi anerkender, at mennesker har en åndelighed. Vi ved, at der findes mere end det vi umiddelbart kan tage og føle på.

Måske kender du selv til ’mavefornemmelse’ og ’intuition’?

Det er der, hvor vi ’ved noget’, uden helt at kunne sætte fingeren på, hvordan og hvorfor vi ved det!

Klienten i spirituel psykoterapi er ikke en passiv modtager af “redskaber eller “værktøjer” til problemløsning, men hjælpes til at få større forståelse, A-ha oplevelser og ofte laves der øvelser, som virker lang tid efter terapien er afsluttet.

Derfor vil svaret på spørgsmålet jeg stillede i starten af artiklen være et stort og rungende – ’JA klassisk psykoterapi og spiritualitet kan sagtens rummes i en og samme session’.

Har du lyst til en snak om, hvad der kan give mening for dig, der hvor du står i dit liv? Så er du velkommen til at KONTAKTE MIG

Kærlig hilsen fra

Helle Møller Jensen

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.