BALANCE I LIVET

HELLE MØLLER JENSEN - PSYKOTERAPEUT MPF

SANDPLAY TRAUMETERAPI

Hvordan foregår Sandplay?

I terapilokalet er der to sandkasser i bordhøjde – én med vådt og én med tørt sand. Der er også et stort udvalg af mini-figurer, som symboliserer det, vi arbejder med.

Du er i kontrol og bestemmer selv, hvordan du bruger sandkasserne. Du kan skabe et billede med figurer, forme sandet uden figurer, eller følge din intuition og tiltrækning.

Alt er okay – der findes ikke noget rigtigt/forkert.

Sandplay er særligt velegnet til bearbejdelse af traumer. Traumer dækker over mange forskellige ting. Vi kan i to overskrifter skelne mellem traumatiserende oplevelser og udviklingstraumer.

Traumatiserende oplevelser er f.eks voldsomme uheld, ulykker, overfald, krig eller andre situationer, hvor man føler sig truet på livet. Oplevelserne er oftest enkeltstående. Mange af os har hørt om den type traumer omtalt som f.eks. PTSD (Post Traumatisk Stress Disorder)

Udviklingstraumer handler typisk om truende, overvældende oplevelser eller hændelser i barndommen. Oplevelser eller hændelser der kan påvirke vores følelsesmæssige, kognitive og sociale udvikling.

Disse traumer opstår når den primære omsorg ikke er tilstrækkelig, god, sund og kærlig. Oftest er det mor/fars eller andre nærtstående, der ikke yder den pleje og omsorg for barnet, som er nødvendigt for en sund udvikling. Barnets grundlæggende behov for tryghed og stabilitet, bliver ikke tilstrækkeligt mødt.

Udviklingstraumer kan have langvarige konsekvenser og efterlade spor i vores bevidsthed, men i lige så høj grad i det ubevidste sind. Derudover ’husker’ kroppen hvad vi har oplevet. Denne hukommelse er tit ordløs.

Af præcis den grund er sandplayterapi en oplagt og virkelig nænsom metode, til at møde traumer i et trygt, roligt og beskyttet rum.

Hvorfor sandplay er effektivt til traumer:

Sandplay-terapi viser sig at være særlig effektiv til bearbejdning af udviklingstraumer og ubevidste lag af flere grunde:

Symboler og fortælling: Gennem brugen af figurer og sand kan du symbolisere komplekse følelser og oplevelser, selv når disse er svære at udtrykke i ord. Sandplay fungerer som et sprog for det ubevidste, der giver mulighed for en dybere fortælling og symbolisereing. Man ’ved bare’ hvilke figurer der skal bruges! Eller sandet ’kalder’ på at blive formet, bearbejdet og rørt ved.

Ikke-verbale udtryksformer: Udviklingstraumer er ofte dybt forankret i det ubevidste, og ord alene kan være utilstrækkelige til at forløse disse lag. Sandplay er en ikke-verbal udtryksform, der tillader dig at udforske og udtrykke selv de mest komplekse følelser.

Skabe forbindelse mellem bevidst og ubevidst: Sandplay skaber en bro mellem det bevidste og ubevidste. Ved at arbejde med sandet og figurerne kan du med nysgerrighed undersøge de dybere lag af dit sind, opdage skjulte ressourcer og åbne op for nye erkendelser.

Terapeutisk proces: Sandplay er en terapeutisk proces, der tager tid. Dette er afgørende, da traumer ikke løses med quick-fix-løsninger. Processen i sandet udfolder sig gradvist og tillader dig at arbejde igennem traumatiske hændelser i dit eget trygge tempo.

At benytte Sandplay til traumeterapi er en unik tilgang, der tilbyder en tryg og støttende ramme til at bearbejde ubehagelige hændelser og traumer. Gennem symbolisering, ikke-verbale udtryksformer og skabelsen af forbindelse mellem det bevidste og ubevidste, åbner Sandplay op for en helende rejse mod forståelse, accept og transformation af selv de dybeste traumer.

Jeg giver terapi i min praksis i Hellerup. Kontakt mig på 20 69 23 00 eller balanceilivet@protonmail.com

Telefon- eller onlinekonsultation er en mulighed, hvis du enten bor langt væk, er blevet syg eller du på anden måde er forhindret i at komme frem. Det er noget vi skal aftale på forhånd.

Et godt sted

Et godt sted at komme, hvis du har brug for det. Helle er god til at hjælpe.
– Asger 10 år

Det svære er blevet håndgribeligt

“Det har været en ret speciel proces at være i Sandplay-terapi hos Helle… Tænk en gang at ‘leg i sandkasser’ sætter gang i så mange drømme om natten….. og at jeg på en måde har set noget af det svære der har boet i mig så længe. Det er kommet ud… Er nærmest blevet håndgribeligt.”

– Grete

Profil

Helle Møller Jensen - psykoterapeut MPF

Større selvværd, mere livsglæde, mindre pres, stress og angst, nærvær og god kontakt til dig selv og andre er nogle af mine fokuspunkter. Herudover arbejder jeg med børn og unge der har det svært, som er fysisk eller psykisk udfordret, er havnet et dårligt sted med sig selv eller som trænger til at møde en anden voksen. Det arbejde optager og interesserer mig meget.
Praksis i Hellerup.

Tidsbestilling

Ønsker du at bestille en tid, eller har du spørgsmål til et terapiforløb, er du velkommen til at kontakte mig.

Send en mail eller en sms og jeg vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Praksisadresse

Jomsborgvej 23A
2900 Hellerup

Tilmeld dig nyhedsbrev

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.